sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Miksi hyvät kirjoitukset poistettiin?

Blogissa http://nallemiettii.blogspot.com/ oli vielä 12.7.2009 iltapäivällä kolme kirjoitusta, jotka koskivat Oulun seurakuntayhtymän elossa.fi -kampanjaa. Elossa.fi –kampanja on tämä kuuluisa kirkkovenettä logonaan pitävä kampanja. Nyt kaikki kolme kampanjasta kertovaa blogia on poistettu.

On tiedonvälityksen kannalta harmillista, että ”Nalle” poisti kirjoituksensa. Elossa.fi –kampanjasta ei ole kovinkaan paljon asiallisesti keskustelua. ”Nallen” kirjoitukset olivat erittäin piristävä lisämauste käytyyn keskusteluun. Toivottavasti ”Nalle” pohtii vakavissaan kirjoitusten palauttamista blogiin.

Viimeinen kirjoitus koski kirkkovenesymbolin tuomittavuutta. Suora lainaus blogista. "Olin ajamassa ristiäisistä kotiin, kun ystäväni soitti minulle. Hän on kesäteologina eräällä paikkakunnalla ja veti siellä ollutta lastenleiriä. Eräs lapsi leirillä oli piirtänyt soikean muotoista piirrosta ja viivoja sen laidoille. Ystäväni oli sanonut, että ei kannattaisi piirtää moista piirrosta, että kyseessä on aika ruma piirros. Tähän lapsi oli sitten sanonut "Se on kirkon logo, miksi minä en saa piirtää sellaista, jos kirkko saa?""

Enemmän ja enemmän tuntuu siltä, että Oulun seurakuntayhtymässä ei olla mietitty loppuun kirkkovenesymbolin käyttöä. Logoahan on tarkoitus käyttää, tai ainakin niin tavallisesti tehdään, kaikissa kampanjaa liittyvässä materiaalissa. Olisi huvittavan näköistä, jos oululaiset kulkisivat pitkin katuja t-paidassa, jonka rintapielessä on iso kirkkoveneen kuva.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan kampanjan virallista avaamista, tämän pitäisi tapahtua 24.7.

Uskomaton.fi uutisoi asiasta aikaisemmin.

6 kommenttia:

 1. Aika käsittämätöntä menoa kirkossa! Ei olisi uskonut, että jäsenkato sattuu näin pahasti.

  VastaaPoista
 2. Kirkolta varsin rohkea avaus. Kirkkoveneitä itsekin piirrelleenä,muistelen palautteen olleen välillä aika kivuliasta.Kenties jumala käsittämättömyydessään rankaisee ennakkoluulottomuudesta.Ainakin hauskaa on seurata kirkon touhuilua.Imatralla kirkkovaltuusto on tehnyt kirjelmän,koskien Marja-Sisko Aallon kirkkoherraksi palaamista vastaan.Kirkkovaltuuston jäsenistä kukaan ei kyllä halua muistaa olleensa kirjettä laatimassa.Se tämän päivän modernista kirkosta. Timo.

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Minusta alkaa tuntua tämän sivuston kampanjointi epäasialliselta. Haluatteko todella lähteä tuollaiselle linjalle? Olen tähän saakka tukenut uskomaton.fi kampanjaa, mutta nyt en enää tiedä, mitä tekisi. Unohtakaa nuo kirkon ihmiset ja keskittykää tekin välillä asiasisällön luomiseen. Ollaan edes täällä sivistyneitä. On hyvä muistaa, että kirkon puolelta en ole kuullut mitään vastaavaa krittiikkiä uskomaton kampanjaa kohtaan.

  VastaaPoista
 5. Pakko todeta, että minä pidin vapaa-ajattelijoita vapaamielisinä. En pidä enää. Okei, kirkon käyttämä "kirkkovenetunnus" ei nyt välttämättä ole mikään älykäs idea, mutta sananvapaus koskee myös kirkkoa. Vai pitäisikö sananvapaus KIELTÄÄ muilta kuin vapaa-ajattelijoilta?

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä. Negatiivissävytteisellä kampanjoinnilla ei tehdä mitään muuta kuin haittaa itselle. Yritetäänhän pitää se uutisointi ja kommentointi neutraalina.

  VastaaPoista